coffeelab-cold-brew

Cold brew

Cold brew, or cold water extract, refers to the process of steeping coffee grounds in room temperature or cold water for an extended period. Cold brew coffee is not to be confused with iced coffee, which generally refers to coffee that is brewed hot and then chilled by pouring over or adding ice, though iced coffee can refer to cold brew coffee served on ice.

 

coffeelab-poikilies

Πέντε ποικιλίες καφέ

Στα Coffee Lab οι πελάτες έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν, πάντα με τη βοήθεια των καταπληκτικών και άρτια εκπαιδευμένων baristi, βάσει των προσωπικών τους γευστικών προτιμήσεων την ποικιλία καφέ που θα απολαύσουν, δηλ. ακριβώς τον καφέ που θέλουν βάσει του δικού τους γευστικού προφίλ και φυσικά σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές, σχεδόν απίστευτες.

Η προϊοντική γκάμα που διαθέτουν τα Coffee Lab αποτελείται από προϊόντα που ξεχωρίζουν για την ποιότητά τους και ταιριάζουν απόλυτα με τη φιλοσοφία του 3ου κύματος του καφέ. Πέρα από speciality coffee, η προϊοντική γκάμα συμπληρώνεται από φρέσκα, υγιεινά σνακς, σάντουιτς, σπιτική λεμονάδα και φυσικά εξαιρετική πραγματική σοκολάτα σε διαφορετικές γεύσεις, που αναδεικνύουν τα χαρακτηριστικά κάθε ποικιλίας, φτιαγμένη μπροστά στα μάτια του καταναλωτή, ακολουθώντας μια λαχταριστή διαδικασία παρασκευής από κακάο σε υγρή μορφή, έχοντας καθιερωθεί ως απόλυτο γευστικό σημείο αναφοράς.

Παράλληλα, λειτουργούν και ως καφεκοπτείο, με εξαιρετικές ποικιλίες συσκευασμένου καφέ, σοκολάτας και τσαγιού, όπως και μία μεγάλη γκάμα αξεσουάρ (π.χ. aeropress, syphon) για παρασκευή του καφέ στο σπίτι ή στο γραφείο.

Image1

Open espresso bar

Το Σύστημα Franchise της CoffeeLab σχεδιάστηκε με αυστηρό γνώμονα τόσο την διαχρονικότητα, όσο και τις ικανοποιητικές αποδόσεις, λαμβάνοντας υπόψη ότι αφενός η αρχική επένδυση θα πρέπει να κυμαίνεται σε λογικά όρια, αλλά αφετέρου η κερδοφορία είναι αυτή που διαδραματίζει τον πρωτεύοντα ρόλο και εδώ είναι που η CoffeeLab υπερτερεί με στοιχεία, καθώς όλα τα καταστήματά της χαρακτηρίζονται από σημαντικές αποδόσεις. Η CoffeeLab παρέχει μια σειρά από μοναδικά προνόμια και διασφαλίζει τους συνεργάτες – δικαιοδόχους της με τα εχέγγυα της επιτυχίας:

 • Η πρώτη αλυσίδα καφέ στην Ελλάδα, που όχι μόνο διαθέτει single origin coffee, αλλά έχει δημιουργήσει ένα ολοκληρωμένο concept σύμφωνα με το 3rd wave coffee movement.
 • Brand name υψηλής αναγνωρισιμότητας και κορυφαίας αποδοχής.
 • Κορυφαία τεχνογνωσία, με τον δις πρωταθλητή Ελλάδος, κ. Στέλιο Ρουμελιώτη.
 • Εξαιρετικά προϊόντα καφέ που αλλάζουν τις καθημερινές συνήθειές μας, και τον ίδιο τον καφέ όπως τον γνωρίζουμε μέχρι σήμερα. Μοναδικές ποικιλίες speciality coffee υπηρετώντας τη φιλοσοφία του direct trade, από Βραζιλία, Γουατεμάλα, Κένυα, Αιθιοπία.
 • Ασύγκριτες τιμές και ποιότητα καφέδων.
 • Ιδιόκτητες παραγωγικές εγκαταστάσεις.
 • Αρχική και συνεχής εκπαίδευση. Άριστα εκπαιδευμένοι baristi, που υπηρετούν το μότο των Coffee Lab «Έλα να διαλέξεις τον καφέ που σου ταιριάζει!»
 • Μοναδικό design, σύγχρονο, ζεστό και φιλικό, με το open espresso bar να δεσπόζει και να αναδεικνύει την ιεροτελεστία παρασκευής των ροφημάτων.
 • Μοναδικά προϊόντα, από το καφέ φίλτρου κρύας εκχύλισης (cold brew), μέχρι τα μοναδικά ροφήματα σοκολάτας.
 • Αξεπέραστες καινοτομίες, από την εμφιάλωση του cold brew, μέχρι την λαχταριστή διαδικασία παρασκευής των ροφημάτων σοκολάτας, αλλά και το μοναδικό τρόπο σερβιρίσματος.
 • Σωστή προϊοντική γκάμα, όπου πέρα από καφέδες, σοκολάτες και τσάι, περιλαμβάνει απολαυστικά αλμυρά και γλυκά εδέσματα.
 • Προϊόντα καφεκοπτείου, απαράμιλλης ποιότητας καφέδες, σοκολάτα, τσάι, αξεσουάρ.
 • Αποκλειστικότητα περιοχής, με δικαίωμα προτίμησης για όμορες περιοχές.
 • Μηδενικά περιοδικά τέλη, royalties και marketing fees.
 • Δυνατότητα παράδοσης του καταστήματος με το κλειδί στο χέρι.
 • Μηδενικά περιοδικά τέλη, royalties και marketing fees.
 • Δυνατότητα παράδοσης του καταστήματος με το κλειδί στο χέρι.
FA2016

Διεθνείς και πανελλήνιες διακρίσεις

Ο πραγματικά καλός καφές είναι κάτι πολύ σημαντικό και αυτό ο καταναλωτής το αναζητά. Όταν το βρει, δεν τον αλλάζει. Αυτό το έχουμε διαπιστώσει και στην πράξη στα καταστήματά μας. Οι πελάτες μας πάντα επιστρέφουν και καταλήγουν στην ποικιλία καφέ που τους ταιριάζει. Άλλοι θα καταλήξουν με την πρώτη, σχεδόν όλοι όμως θα θελήσουν να δοκιμάσουν σίγουρα πάνω από μια γεύση για να είναι σίγουροι για την τελική τους προτίμηση! Οι γνώσεις και το ενδιαφέρον των baristi μας διαφαίνονται ξεκάθαρα και έντονα και αυτό γίνεται αντιληπτό από όλους. Ξέρουν ότι μπορούν να τους εμπιστευθούν και ξέρουν ότι θα απολαύσουν speciality coffee στην κυριολεξία!

O κ. Στέλιος Ρουμελιώτης δραστηριοποιείται εδώ και 12 χρόνια στον χώρο του καφέ. Διατέλεσε υπεύθυνος εκπαίδευσης σε μεγάλη εταιρεία καφέ, και ταυτόχρονα ήταν στέλεχος μεγάλου εργοστασίου παραγωγής καφέ. Έχει διακριθεί δυο φορές στο πανελλήνιο πρωτάθλημα barista 2008 – 2009 με την πρώτη θέση, όπως και στα παγκόσμια πρωταθλήματα barista WBC Copenhagen 2008, με την 20η θέση ανάμεσα σε 48 χώρες, και Atlanda 2009, με την 15η θέση ανάμεσα σε 52 χώρες. Τα τελευταία 5 χρόνια δραστηριοποιείται στον χώρο του speciality coffee, διαθέτοντας παραγωγικές εγκαταστάσεις στην Χαλκίδα και αναπτύσσοντας το δίκτυο καταστημάτων CoffeeLab.