Coffee Lab Farms – Chapter 1: Ethiopia

Παθιαστήκαμε, αγαπήσαμε, εμπνευστήκαμε. Ταξιδέψαμε με σκοπό το δικό σας ταξίδι και και δημιουργήσαμε τα Coffee Lab Farms.

Ένα ταξίδι στο μαγικό κόσμο της γεύσης, ένα ταξίδι που φανερώνει όλα όσα δεν βλέπετε πίνοντας τον πρωινό σας καφέ ή απολαμβάνοντας τον απογευματινό στη θαλπωρή του Argus.

Τα Coffee Lab Farms είναι η απάντηση σε όλες τις απορίες που προκύπτουν όταν μας ρωτάνε: “Με ποιά ποικιλία καφέ ταιριάζει η διάθεση σου;”

Η απάντηση είναι με όλες!

Γιατί με όλες έχουμε ασχοληθεί σε προσωπικό επίπεδο!

Έχουμε ταξιδέψει σε όλες τις χώρες τις οποίες τον καφέ τους πρεσβεύουν τα καταστήματα μας. Έχουμε επισκευφθεί τις φάρμες και έχουμε συμμετάσχει ενεργά στη διαλογή και την επεξεργασία του καφέ που θα σας προσφέρουμε μετά απο μελέτη και καταγραφή ακόμα και της παραμικρής λεπτομέρειας της ενδότερης γευστικής φύσης τους.

Έχουμε διενεργήσει sessions γευσιγνωσίας της κάθε σοδειάς που θα σερβιριστεί με την απόλυτη προσοχή στη λεπτομέρεια και έχουμε περάσει ατελείωτες ώρες στις εγκαταστάσεις μας για να αποδώσουμε στο μέγιστο βαθμό τα γευστικά χαρακτηριστικά της εκάστοτε ποικιλίας.

Για εμάς ο καφές δεν είναι εμπορικό κομμάτι! Είναι η λαχτάρα του “να πάς στη δουλειά σου για να δημιουργήσεις” και αυτό βγαίνει προς τα έξω. Είμαστε mood makers!

Είμαστε μια οικογένεια παθιασμένων ανθρώπων που λειτουργούν ομαδικά για τη γευστική και την ανθρώπινη ανάπτυξη του καφέ.

Υποστηρίζουμε τους αγρότες με τη μέθοδο του fair trade, αγοράζοντας δηλαδή σε υψηλότερη τιμή την πρώτη ύλη τους για να βοηθήσουμε στη βιωσιμότητα και την ποιότητα παραγωγής τους.

Έχουμε full traceability με φυσική παρουσία και διαλογή στις φάρμες και παράλληλα υποστηρίζουμε θερμά τις δίκαιες συνθήκες εργασίας (sustainability).

Όλα τα παραπάνω φαίνονται έμπρακτα μιας και κατατασσόμαστε στις μεγαλύτερες αλυσίδες franchise στην Ελλάδα και ταυτόχρονα της νότιας Ευρώπης.

Τα Coffee Lab Farms είναι η δική μας πορεία σε ένα καλύτερο μέλλον για τους αγρότες και τις καλλιέργειες τους.

Αν δεν κάνεις καλύτερη τη ζωή των άλλων, χάνεις το χρόνο σου!

Και κάπως έτσι ξεκίνησε το ταξίδι μας στη γενέτειρα χώρα του καφέ, την Αιθιοπία!

Πρεσβεύοντας την αγάπη μας για την ποιοτική ύλη και τους ανθρώπους που τη διαχειρίζονται βρεθήκαμε στην πόλη Seka στην περιοχή Limu όπου και γνωριστήκαμε με τους τοπικούς αγρότες.

Αφού μας καλωσόρισαν εγκάρδια ξεκινήσαμε αμέσως να προσφέρουμε τη βοήθεια μας σε αυτούς τους αφανείς ήρωες της καθημερινότητας του καφέ.

Επιμεληθήκαμε την κατασκευή raised beds τα οποία είναι απαραίτητα για την αποξήρανση των κερασιών του καφέ μετά τη συγκομιδή τους. Τα υπερυψωμένα αυτά “κρεβάτια” βοηθούν στην ομοιόμορφη κατανομή του αέρα η οποία είναι απαραίτητη για το ποιοτικότερο αποτέλεσμα χωρίς defects και παρουσία μούχλας.

Παρόλες τις δυσκολίες λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών (εναλασσόμενη έντονη ηλιοφάνεια και ισχυρές βροχοπτώσεις) κατασκευάσαμε beds μήκους 13 μέτρων και πλάτους 2 μέτρων για την καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση των αγροτών.

Το ίδιο απόγευμα επισκευθήκαμε το τοπικό σχολείο όπου και παρακολουθήσαμε τη βράβευση των καλύτερων μαθητών αλλά και τα εγκαίνια της καινούριας σκεπής στο κτίριο.

Συζητήσαμε μαζί τους και ακούσαμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και επειδή θεωρούμε πως η παιδεία και η μόρφωση είναι απο τα σημαντικότερα αγαθά σε μια κοινωνία, δεσμευτήκαμε να επιστρέψουμε με τη μεγαλύτερη βοήθεια που μπορούμε να παράσχουμε για την ευκολότερη και ποιοτικότερη διαβίωση τους.

Η δεύτερη μέρα μας βρήκε απο τα χαράματα μέχρι αργά το βράδυ να ολοκληρώνουμε το έργο μας με τα raised beds και εν συνεχεία την τρίτη μέρα συνεχίσαμε με εκπαιδευτικό χαρακτήρα σε συνεργασία με τους αγρότες.

Συζητήσαμε μαζί τους και τους δείξαμε τον τρόπο να βελτιώσουν την παραγωγή τους απο τη συγκομιδή (επιλογή σωστών ώριμων κερασιών καφέ) μέχρι και τη διαλογή με βύθιση στο νερό και αφαίρεση των floaters, τα οποία είναι υπερώριμα και μή ανεπτυγμένα κεράσια)

Την τέταρτη μέρα ξεναγηθήκαμε σε γειτονικές φάρμες όπου και συνεχίσαμε το έργο μας. Να έχετε γνώση ότι οι περισσότεροι απο τους αγρότες, δεν έχουν γευτεί τον καφέ που παράγουν ποτέ!

Οπότε συνεχίσαμε για να ολοκληρώσουμε το έργο μας, διοργανώνοντας γευσιγνωσία έτσι ώστε να μπορούν να έχουν γευστική άποψη της κάθε σοδειάς που παράγουν και σε συνδυασμό με τις τεχνικές γνώσεις διαλογής και διαχωρισμού να προσφέρουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Σας υποσχόμαστε καθημερινά τον καλύτερο καφέ και το κάνουμε πράξη με τον πιο δύσκολο και ταυτόχρονα τόσο εποικοδομητικό τρόπο.

μέχρι την επόμενη φορά,

Over and.. woof!

FOLLOW US

Scroll to Top