kenya

Coffee Lab σημαίνει Τρίτο κύμα του καφέ!

guatemala

Πλέον, χάρη της διαφήμισης, του ανταγωνισμού και του γενικότερου marketing, έχουμε ακούσει ή διαβάσει αρκετές φορές τον όρο “Το Τρίτο κύμα” του καφέ.

Ας αναλύσουμε όμως το τί ακριβώς σημαίνει ο όρος αυτός.

Η πορεία του καφέ τα προηγούμενα χρόνια είναι μεγάλη και εναλλασσόμενη.

Ξεκίνησε τον 16ο αιώνα απο το Πρώτο κύμα

που ώς σκοπό είχε μόνο την πώληση και την αύξηση κατανάλωσης. Ο καφές σε αυτό το στάδιο αντιμετωπίζεται μόνο ως αγαθό πρόσληψης της ψυχοδιεγερτικής καφεϊνης. Μεγάλη άνθιση είχε ο στιγμιαίος καφές.

Στη συνέχεια μεταξύ της δεκαετίας του ’80 και του ’90 το Δεύτερο κύμα

μας προμήνυε την επέκταση και εξάπλωση των μεγάλων αλυσίδων καφέ τύπου franchise. Ο Καφές σε αυτό το στάδιο βρίσκεται στην πιο εμπορική και κερδοφόρα μορφή του με επακόλουθο την αύξηση της Robusta. Η Robusta είναι γένος καφεόδεντρου το οποίο έχει ως κύριο γευστικό χαρακτηριστικό την έντονη και πικρή γεύση. Λόγω της μείωσης της ποιότητας και της αύξησης την πικρής γεύσης υπήρξε άνοδος στα ροφήματα με προσθήκη ζάχαρης, σιροπιών και διάφορων γλυκαντικών σκευασμάτων.

Το Τρίτο κύμα του καφέ

αναφέρεται στην απόλυτη γευστική έκφραση και ανάπτυξη του εκάστοτε καφέ που απολαμβάνουμε. Αναφερόμαστε σε πρώτη ύλη υψηλής ποιότητας, αναφερόμαστε σε καθαρά γευστικά χαρακτηριστικά, αναφερόμαστε σε απόλυτα ελεγχόμενα καβουρδίσματα και σε ομάδες ανθρώπων που ως σκοπό έχουν τη συνεχή εξέλιξη του.

Στο τρίτο κύμα θα ακούσουμε όρους όπως “Speciality Coffee”, “Micro Lot”, “Single Origin” και “Single Estate”

Θα χρησιμοποιήσουμε εξαρτήματα παρασκευής καφέ όπως το Chemex, το V60, το Syphon.

Θα καβουρδίσουμε με τα πιο υπερσύγχρονα μηχανήματα και με τις πιο ολοκληρωμένες γνώσεις θα πετύχουμε τη μεγαλύτερη γευστική ανάπτυξη και καραμελοποίηση αναλόγως την ποικιλία καφέ που επεξεργαζόμαστε.

Δεν θα απαξιώσουμε τη ζάχαρη. Θα φτάσουμε τον καφέ σε επίπεδο να μή τη χρειάζεται απο κανέναν.

Εμείς εδώ στην Coffee Lab είμαστε μια ομάδα από εκφραστές και μόνο! του τρίτου κύματος!

Εφαρμόζουμε πλήρες sustainability και traceability που σημαίνει πως είμαστε σε πλήρη έλεγχο της πορείας του καφέ απο τη φάρμα μέχρι τον τελικό καταναλωτή με σεβασμό σε κάθε στάδιο.

Επιλέγουμε οι ίδιοι την υψηλά ποιοτική πρώτη ύλη, συμμετέχουμε στην επεξεργασία της, ελέγχουμε την αποθήκευση της και τη μεταφορά της μέχρι τις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις μας όπου ο κάθε καφές θα καβουρδιστεί για το μέγιστο δυνατό γευστικό αποτέλεσμα και μέχρι τα καταστήματα μας όπου οι άρτια εκπαιδευμένοι baristi μας θα τον παράξουν με την καλύτερη διάθεση και γνώση.

Επιλέγουμε να σεβαστούμε τον αγρότη και τη βιωσιμότητα του πετυχαίνοντας υψηλότερες τιμές αγοράς του πράσινου καφέ. Πιστεύουμε σε ένα μέλλον ποιοτικό και δίκαιο για όλους.

Εκπαιδεύουμε τους baristi στα καταστήματα μας με εμμονή στη λεπτομέρεια για το ποιοτικότερο προϊόν και την πρωτόγνωρα ανταγωνιστική εξυπηρέτηση σας.

Εξέλιξη, καινοτομία και ευχάριστη διάθεση! Λέξεις οδηγοί για την καθημερινότητα μας.

We are mood makers!

FOLLOW US

Scroll to Top