Εταιρεία

Coffee beans selection coffeelabSlide thumbnail
coffee-beans Coffeelab Στέλιος Ρουμελιώτης

Τα CoffeeLab είναι και φαίνονται ξεχωριστά

Ο καφές με το σκύλο. Το όνομά του είναι Argus, από το ελληνικό “Άργος”, όπως λεγόταν ο σκύλος του Οδυσσέα. Ο Άργος είχε όλα τα χαρακτηριστικά του σκύλου. Πιστός, αφοσιωμένος, δεσμευμένος, ανιδιοτελής, σύντροφος για πάντα. Κι αυτά είναι όλα όσα χρειάζεται να ξέρετε για το σήμα των CoffeeLab.

Τα CoffeeLab ξεκίνησαν από την Χαλκίδα το 2009 κι είναι η πρώτη αλυσίδα street coffee που εφαρμόζει ολοκληρωτικά το concept του 3rd wave coffee. Η ποιότητα έγινε η βάση της επιτυχίας των CoffeeLab που απέκτησαν αμέσως πιστούς φίλους. Σήμερα, περισσότερα από 100 καταστήματα βρίσκονται παντού στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ο Στέλιος Ρουμελιώτης, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος των CoffeeLab, σχεδίασε από την αρχή μια διαδικασία ελέγχου σε κάθε στάδιο της παραγωγής ώστε να διασφαλίσει άριστης ποιότητας πρώτη ύλη.

Παρακολουθούμε τον καφέ μας από την καλλιέργεια ακολουθώντας τις αρχές του direct trade, ενισχύοντας τη βιώσιμη καλλιέργεια και τις δίκαιες συνθήκες εργασίας (Sustainability).  Έτσι, όχι μόνο εξασφαλίσαμε full traceability και κορυφαίας ποιότητας καφέ αλλά γνωρίζουμε και τα ιδιαίτερα γευστικά χαρακτηριστικά κάθε σοδειάς. Στην υπερσύγχρονη ιδιόκτητη παραγωγική μονάδα CoffeeLab, το roasting γίνεται με επιστημονικό τρόπο, απολύτως καθορισμένες διαδικασίες και διαρκείς ποιοτικούς ελέγχους.

Στα CoffeeLab χρησιμοποιούμε αποκλειστικά καφέ κατηγορίας Q κι είμαστε η μόνη αλυσίδα που προσφέρει αποκλειστικά single origin ποικιλίες καφέ από Κένυα, Βραζιλία, Αιθιοπία, Γουατεμάλα. Καφέδες με ευδιάκριτη γεύση λόγω της προέλευσης, της επεξεργασίας και του ιδιαίτερου τρόπου ψησίματος, που αντιστοιχούν μόνο στο 10% της παγκόσμιας παραγωγής και δεν μπορούν να συγκριθούν με τον συνηθισμένο εμπορικό καφέ. Οι baristi μας περνούν ένα ειδικό σχολείο όπου μαθαίνουν στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο τα μυστικά του καφέ. Κι ακόμα, στα CoffeeLab γνωρίζουμε άριστα τον τρόπο να προσαρμόζουμε τις παρασκευές μας ώστε να αναδεικνύουμε πάντα τα ιδιαίτερα γευστικά χαρακτηριστικά κάθε ποικιλίας.

Είμαστε coffee masters, είμαστε mood makers.

Σας σερβίρουμε τον καφέ της κάθε στιγμής, κάθε φορά, σε κάθε κατάστημα.

Έτσι, το happy end της ιστορίας του καφέ είναι η πρώτη γουλιά που θα απολαύσετε.

Make my coffee, make my day

«Ο καφές μου είναι η ιστορία του καφέ, από τη σπορά ως το φλιτζάνι, όπως τη διδάχθηκα κι όπως την ανακάλυψα. Όπως συμβαίνει πάντα σε κάθε δημιουργική διαδικασία, ό,τι έγινε… έγινε για να λέει κάθε ένας από εσάς που μπαίνετε στα CoffeeLab… “Ο καφές μου” και να απολαμβάνετε τον καφέ σας ακριβώς όπως τον θέλετε, ανάλογα με το προσωπικό σας γούστο και τη διάθεση της στιγμής.

Έμαθα όλα όσα μπορούσαν να με διδάξουν και μετά ανακάλυψα τον καφέ, ξεκινώντας από την αρχή. Ταξίδεψα σε Κένυα, Βραζιλία, Αιθιοπία, Γουατεμάλα και γνώρισα τον καφέ και τους ανθρώπους του. Έκανα φιλίες και συνεργασίες, έμαθα την ουσία του καφέ, μύρισα τις μυρωδιές που κρύβονται μέσα στο μαγικό κουκούτσι αυτού του κόκκινου καρπού. Γυρίζοντας, δίδαξα τον εαυτό μου ξανά ό,τι είχα μάθει για την καλλιέργεια και την παρασκευή του καφέ και ζήτησα τη βοήθεια της Επιστήμης για να ορίσω τις διαδικασίες του roasting, σε όλα τα στάδιά του.

Έτσι εφαρμόσαμε στην πράξη το 3rd wave coffee στην πιο αυθεντική του έκφραση, πετυχαίνοντας να αλλάξουμε τις αμετακίνητες για δεκαετίες συνήθειες των Ελλήνων στον καφέ. Έχοντας τον έλεγχο σε όλη τη διαδικασία, εφαρμόζοντας στην πράξη της αρχές του DIRECT TRADE, εξασφαλίζοντας full traceability, Sustainability, συνδυάζοντας την παράδοση με την Επιστήμη και, πάνω από όλα, έχοντας αδιαπραγμάτευτη επιμονή στην ποιότητα.

Αυτό κάνουμε κάθε ημέρα, όλοι εμείς που υπηρετούμε τη φιλοσοφία των CoffeeLab. Φτιάχνουμε καφέ, τον καφέ που αλλάζει τη διάθεση, τον καφέ σας ακριβώς όπως τον θέλετε.

Αυτό είναι το μόνο που θέλουμε στα CoffeeLab από τον καθένα που παραγγέλνει τον καφέ του… Να μην συμβιβάζεται με αυτά που μπορούσε να εξασφαλίσει στον εαυτό του μέχρι χθες. Να απολαμβάνει τη γεύση και να ζει τις μικρές καθημερινές ιστορίες που έχουν κι έναν καφέ ως μέρος τους. Να προσφέρει στον εαυτό του την ικανοποίηση ότι τα πράγματα μπορούν να γίνονται ακριβώς όπως τα θέλει.

Έτσι ο καφές στα CoffeeLab δεν είναι απλά μια συνήθεια. Είναι η συνήθεια να απολαμβάνεις ακριβώς αυτό που θέλεις, χωρίς συμβιβασμούς. Γιατί, τελικά, ο καφές είναι η κάθε αλλαγή στην ημέρα σου !!!»

Στέλιος Ρουμελιώτης, ιδρυτής COFFEELAB

coffeelab-ethiopia-stelios
coffeelab-ethiopia-stelios
coffee-beans Coffeelab

Τα CoffeeLab είναι…

Τα CoffeeLab είναι η πρώτη αλυσίδα street cafe που εφαρμόζει ολοκληρωτικά το concept του 3rd wave coffee.

Όχι χρώμα καφέ στο σήμα μας, αλλά μπλε και μαύρο. Ο καφές μας όμως έχει το σωστό χρώμα, άρωμα και γεύση.

Στα CoffeeLab χρησιμοποιούμε αποκλειστικά καφέ κατηγορίας Q, με direct trade και full traceability, Sustainability.

Είμαστε η μόνη αλυσίδα street coffee που προσφέρει αποκλειστικά single origin ποικιλίες καφέ από Κένυα, Βραζιλία, Αιθιοπία, Γουατεμάλα.

Είμαστε Coffee Masters, είμαστε Mood Makers. Ο καφές μας αλλάζει τη διάθεσή σας.

Γνωρίζουμε προσωπικά τους καλλιεργητές και έχουμε σχέσεις μαζί τους οικογενειακές – επαγγελματικές – κοινωνικές σε Κένυα, Βραζιλία, Αιθιοπία, Γουατεμάλα, ενημερωνόμαστε διαρκώς για το πώς πάει η καλλιέργεια, φροντίζουμε ώστε η αρχική επεξεργασία να ακολουθεί τις σωστές διαδικασίες.

Η πρώτη ύλη επεξεργάζεται ακριβώς όπως πρέπει, συσκευάζεται και ταξιδεύει με προσεκτικές κι ελεγχόμενες διαδικασίες.

Έχουμε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις που αξιοποιούν την προηγμένη τεχνολογία και πετυχαίνουν να μετατρέψουν την τελετουργία του roasting σε μια απόλυτα ελεγχόμενη διαδικασία.

Διαρκείς ποιοτικοί έλεγχοι, γευστικές δοκιμές και μετρήσεις μας δίνουν την ευχέρεια να παράγουμε πρώτη ύλη κορυφαίας ποιότητας και, το πιο σημαντικό, να γνωρίζουμε τις ιδιαιτερότητές της.

Προσαρμόζουμε και τις παραμέτρους παρασκευής του καφέ μας, εξασφαλίζοντας τέλειο γευστικό αποτέλεσμα.

Αξιοποιούμε τα διαφορετικά γευστικά χαρακτηριστικά κάθε ποικιλίας για να αναδείξουμε το σώμα και τις ιδιαίτερες επιγεύσεις.

Είμαστε ένα δίκτυο από, όχι ίδια αλλά, όμοια καταστήματα. Κάθε κατάστημα CoffeeLab είναι ένα πραγματικό εργαστήριο όπου τηρούνται με σχολαστική ακρίβεια οι καθιερωμένες διαδικασίες για την άριστη παρασκευή κάθε καφέ.

Ανάλογα με την ώρα της ημέρας, τη διάθεσή σας, το πρόγραμμά σας, ο καφές σας είναι μια γευστική συμφωνία άριστα εκτελεσμένη, μόνο για εσάς.

Κάθε φορά, σε κάθε CoffeeLab, σερβίρουμε “καφέ ακριβώς όπως τον θέλετε”. Κι ακόμα περισσότερο, νοιαζόμαστε να ανακαλύψουμε τις ιδιαίτερες γευστικές προτιμήσεις του καθενός. Προτείνουμε, εξηγούμε και πάντα βρίσκουμε την ιδανική σύνθεση.

Το happy end της ιστορίας του καφέ είναι η πρώτη γουλιά που θα απολαύσετε.

Όμως, η αναζήτηση για τον καφέ και το επόμενο wave δεν σταματά. Όλα να τα περιμένετε από τα CoffeeLab.

Καριέρα στα Coffee Lab

Έλα στην παρέα μας

Η Coffee Lab, είναι η πιο δυναμική αλυσίδα καφέ. Είναι ο κύριος εκφραστής του 3ου κύματος καφέ Αναπτυσόμαστε συνεχώς και θέλουμε νέους συνεργάτες για τα καταστήματά μας.

Θέλουμε στην παρέα μας Baristi και διανομείς.

Συμπλήρωσε την φόρμα και θα επικοινωνήσουμε μαζί σου!

Field is required!
Field is required!
Field is required!
Field is required!
Field is required!
Field is required!
Field is required!
Field is required!
Το βιογραφικό σου...
Αρχεία έως 3MB
Αρχεία έως 3MB