In Season Project

Για την ιστορία...

H διαδικασία ψύξης…
O συγκεκριμένος καφές, περίπου 10 ημέρες μετά το καβούρδισμα, υποβάλλεται σε
μια πολύ καινοτόμο διαδικασία: καταψύχεται σε θερμοκρασία -18 βαθμών Κελσίου,
αιχμαλωτίζοντας αποτελεσματικά τη γεύση του καφέ στην πιο κατάλληλη χρονική
στιγμή. Κατόπιν αλέθεται στην κατεψυγμένη του κατάσταση με αποτέλεσμα η
οξύτητά του να παραμένει ισορροπημένη και να αναδύονται όλα τα κλειδωμένα του
αρώματα.
Με την κατάψυξη αποφεύγεται το πρόβλημα του μπαγιάτικου καφέ, σταματά τον
χρόνο στη διαδικασία παλαίωσης και διατηρείται ο καφές στο μέγιστο της γεύσης
του.
H προέλευση…
Το αγρόκτημα Los Pirineos βρίσκεται σε ένα αυτόνομο, κωνικό ηφαίστειο και
απολαμβάνει ένα μικροκλίμα που δεν μπορεί να αναπαραχθεί πουθενά στον κόσμο.
Το αγρόκτημα πήρε το όνομά του από τις βουνοπλαγιές που μοιάζουν γεωγραφικά
με αυτές των Πυρηναίων στην Ευρώπη.
Η φάρμα καφέ Los Pirineos ανήκει στην οικογένεια Baraona για περισσότερα από
120 χρόνια, από το 1880. Ο Gilberto Baraona ήταν ένα από τα πιο γνωστά
πρόσωπα στη βιομηχανία καφέ και 15 φορές νικητής του Cup of Excellence στο Ελ
Σαλβαδόρ. Τα παιδιά του Gilberto, Diego και Fabiona, ακολουθούν τα βήματα του
πατέρα τους και παραμένουν και επιμένουν στην ποιότητα.
Η Santa Rosa είναι ένα μικρό αγροτεμάχιο στο αγρόκτημα, όπου καλλιεργείται το
Red Bourbon.
Το κλίμα και οι συνθήκες καλλιέργειας στην περιοχή αυτή είναι εξαιρετικά, παρά τα
μεσαία υψόμετρα. Οι κρύες νύχτες επιβραδύνουν την ωρίμανση και εξελίσσουν την
γεύση της ποικιλίας σε πραγματικά απολαυστική. Η συγκεκριμένη επεξεργασία
Bourbon αποτελεί μέρος μιας διαδικασίας για την ανάπτυξη διαφορετικών τύπων
Naturals . Σε αυτή την περίπτωση παράγεται ως Natural και αποξηραίνεται
προσεκτικά σε ειδικά υπερυψωμένα «κρεβάτια» για περίπου 20 ημέρες.

 ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΦΑΡΜΑ Hacienda Copey, Santa Maria de Dota, El Trebol micromill, Finca Buena Vista
ΧΩΡΑ  Costa Rica
 ΠΕΡΙΟΧΗ  Tarraz, Chirripo
 ΠΟΙΚΙΛΙΑ Red Catuai, Yellow Catuai, Caturra, Typica, Villa Sarchi
 ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ Natural, Red Honey, Washed
ΥΨΟΜΕΤΡΟ 1.300 – 2.195 m.a.s.l.
ΓΕΥΣΤΙΚΟ ΠΡΟΦΙΛ  Απαλό σώμα με οξύτητα κρασιού, νότες φράουλας και επίγευση αποξηραμένου σύκου

FOLLOW US

Scroll to Top