Κεντρικά Γραφεία
Παραγωγικές Εγκαταστάσεις
Εκπαιδευτικό Κέντρο
Διεύθυνση: Κύπρου 10, Μοσχάτο, 18346
Τηλέφωνο: 216 8004940
Email: info (@) coffeelab.gr
Στην περιοχή του Caldas και στον δήμο Palestina (περιοχή με εδάφη ηφαιστειακής προέλευσης με βέλτιστο μικροκλίμα για παραγωγή καφέ) κυριαρχεί η ποικιλία Poema Specialty, που αποτελεί μια αξιοσημείωτη πρωτοβουλία από έναν νέο παραγωγό τον Sebastian Munoz, που απέκτησε το αγρόκτημα El Poema το 2016, προϊόν κληρονομιάς του πατέρα του, με όνειρο να φτάσει τη δραστηριότητα του καφέ σε ένα άλλο επίπεδο.
Ο καφές El Poema παράγεται κάτω από αυστηρά πρότυπα ποιότητας, με ειδικές τεχνικές συγκομιδής (οι οποίες εξασφαλίζουν την τελική ομοιομορφία του προϊόντος), με παρατεταμένο έλεγχο της διαδικασίας ζύμωσης (η οποία εγγυάται την αποτελεσματική ανάπτυξη αλκοολών, την ενίσχυση της οξύτητας, τη γλυκύτητα, το πλούσιο σώμα και φρουτώδεις γεύσεις), εξασφαλίζοντας μια καθαρή παραγωγή με μηδενική μόλυνση από το νερό. Συγχρόνως, χάρη στις μεθόδους επεξεργασίας Honey, Νatural και Washed, επιτυγχάνεται στο τέλος ένα ομοιόμορφο διαφοροποιημένο προϊόν στο φλιτζάνι καφέ, με έντονα επίπεδα οξύτητας, γλυκές φρουτώδεις νότες και ισορροπημένο σώμα που εγγυώνται μια ιδιαίτερη εμπειρία στον ουρανίσκο.
ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ | NATURAL | HONEY | WASHED |
---|---|---|---|
ΦΑΡΜΑ | El Poema | El Poema | El Poema |
ΠΕΡΙΟΧΗ | Caldas | Caldas | Caldas |
ΠΟΙΚΙΛΙΑ | Caturra & Variedad | Caturra & Variedad | Caturra & Variedad |
ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ | Natural | Natural & Red Honey | Washed |
ΥΨΟΜΕΤΡΟ | 1400-1450m | 1400-1450m | 1400-1450m |
ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ | Sebastian Munoz | Sebastian Munoz | Sebastian Munoz |
ΓΕΥΣΤΙΚΟ ΠΡΟΦΙΛ | Φράουλα, Αμύγδαλο, Stone Fruit, Καραμέλα, Κεράσι | Καραμέλα, Σοκολάτα, Μέλι | Ροδάκινο, Passion Fruit,Εσπεριδοειδή , Λεμόνι & Lime |
ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗΣ | Οκτώβριος/Νοέμβριος | Οκτώβριος/Νοέμβριος | Οκτώβριος/Νοέμβριος |
Η ξηρή επεξεργασία (natural process) είναι η πιο παραδοσιακή μέθοδος, όπου τα κεράσια του καφέ απλώνονται σε “κρεβάτια” κάτω από την ήλιο για ένα χρονικό διάστημα 2-4 εβδομάδων. Όσο στεγνώνουν, τα κεράσια ανακατεύονται συχνά, ώστε να αποφευχθεί η ανάπτυξη μούχλας, η οποία μπορεί να οδηγήσει στην απελευθέρωση ανεπιθύμητων γεύσεων.
Όταν η φλούδα και ο καρπός έχουν πλέον στεγνώσει, αφαιρούνται από τον κόκκο, συνήθως με το χέρι. Οι καφέδες που έχουν υποστεί ξηρή επεξεργασία τείνουν να έχουν πιο γεμάτο σώμα και περιορισμένη οξύτητα σε σχέση με τους πλυμένους καφέδες, καθώς και πιο γήινη γεύση. Υπάρχει επίσης μεγαλύτερη πιθανότητα να έχουν πιο φρουτώδη γεύση, κάτι που συχνά συναντάμε και στους πλυμένους καφέδες.
Η ξηρή μέθοδος επεξεργασίας δεν είναι εύκολο να γίνει σε περιοχές με υψηλή υγρασία ή βροχές γιατί θα επηρεαστεί το αποτέλεσμα και προτιμάται σε περιοχές με μεγάλη ηλιοφάνεια όπως η Κολομβία η Βραζιλια και η Αιθιοπια.
Στην washed επεξεργασία οι καρποί αμέσως μετά την συγκομιδή ρίχνονται σε δεξαμενες νερού για 16 έως 36 ώρες όπου γίνεται διαχωρισμός μεταξύ βυθιζόμενων και επιπλέοντων καρπών και αφού πλυθούν οδηγούνται σε ένα μηχάνημα που σπάει το εξωκάρπιο και διαχωρίζει το κέλυφος από τον καρπό μαζί με την πούλπα και το ενδοκάρπιο.
Έπειτα ο καρπός μαζί με την πούλπα και το ενδοκάρπιο πέφτουν σε δεξαμενές όπου αφήνονται για καποιες ώρες για να γίνει ζύμωση και η πούλπα να διαχωριστεί από το το ενδοκάρπιο και τον κόκκο. Συνήθως η διαδικασία αυτή γίνεται με την προσθήκη νερού. Μετά το τέλος της ζύμωσης ο καρπός πλένεται (τελευταία χρησιμοποιούνται μηχανές για μειωμένη χρήση νερού) ώστε να καθαριστεί η πούλπα και ύστερα απλώνεται, με τον ίδιο τρόπο όπως η ξηρή μέθοδος, να στεγνώσει.
Τέλος, ακολουθεί η απομάκρυνση του ενδοκάρπιου με μηχανές αποφλοίωσης ώστε να μείνει μόνο ο κόκκος.
Στην Honey επεξεργασία η μέθοδος είναι ίδια με την ‘washed’ μέχρι το σημείο που γίνεται ο διαχωρισμός του κέλυφους με τον υπόλοιπο καρπό. Εδώ αντί να γίνει ζύμωση και απομάκρυνση της πούλπας, ο καρπός πηγαίνει κατευθείαν για ξήρανση μαζί με την πούλπα όπου αφήνονται σε “κρεβάτια”, για να αποφευχθεί η μόλυνσή τους από το έδαφος.
Κεντρικά Γραφεία
Παραγωγικές Εγκαταστάσεις
Εκπαιδευτικό Κέντρο
Διεύθυνση: Κύπρου 10, Μοσχάτο, 18346
Τηλέφωνο: 216 8004940
Email: info (@) coffeelab.gr
Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας την πλοήγηση αποδέχεστε αυτόματα την χρήση τους.
OKΔείτε περισσότεραΗ Εταιρεία μας συλλέγει και επεξεργάζεται προσωπικά δεδομένα με σκοπό να παρέχει τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της, καθώς και για να είναι σε θέση να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις που αναλαμβάνει έναντι των (υποψήφιων) πελατών και προμηθευτών της.
Τα συγκεκριμένα cookies είναι απαραίτητα διότι χωρίς αυτά δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε συγκεκριμένες λειτουργίες της ιστοσελίδας και για τον λόγο αυτό δεν μπορείτε να τα αποφύγετε. Όμως μπορείτε να τα μπλοκάρετε ή να τα διαγράψετε μέσω του φυλλομετρητή σας.
Τα cookies αυτά χρησιμοποιούντε για να καταλάβουμε πως χρησιμοποιείτε η ιστοσελίδα μας, πόσο αποτελεσματικές είναι οι διαφημιστικές μας ενέργειες αλλά και τι θα μπορούσαμε να αλλάξουμε για να γίνει πιο χρήσιμο και πρακτικό.
Άν δεν συμφωνείτε μπορείτε να τα απενεργοποιήσετε εδώ:
Χρησιμοποιούμε επίσης εξωτερικές υπηρεσίες όπως τα Google Webfonts, Google Maps και παρόχους βίντεο όπως το Youtube. Οι πάροχοι αυτοί συλλέγουν προσωπικά δεδομένα όπως την διεύθυνση IP και για αυτό τον λόγο μπορείτε να τα απενεργοποιήσετε εδώ. Με την ενέργεια αυτή υπάρχει περίπτωση να επηρεαστεί η λειτουργικότητα και η εμφάνιση της ιστοσελίδας. Οι αλλαγές θα πραγματοποιηθούν μετά την ανανέωση του φυλλομετρητή.
Google Webfont:
Google Maps:
Vimeo and Youtube:
Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για την πολιτική απορρήτου και τα cookies που χρησιμοποιούμε μπορείτε να διαβάσετε την Πολιτική Απορρήτου.