COSTA RICA
Για την ιστορία...
Η Costa Rica παρά το σχετικά μικρό γεωγραφικό της μέγεθος κι έχοντας μόνο το 1% της παγκόσμιας παραγωγής καφέ, έχει καταφέρει να δημιουργήσει ισχυρή φήμη για την παραγωγή εξαιρετικής ποιότητας καφέ, λόγω της ποικιλίας των προφίλ στις καλλιεργούμενες περιοχές της:
H Tarrazú, που βρίσκεται νότια του San Jose στο εσωτερικό των βουνών και φιλοξενεί φημισμένες φάρμες όπως η Beneficio La Bandera, El Trebol micromill, καθώς και την Hacienda Copey η οποία μας έχει συστήσει την γνωστότερη όλων ποικιλία Villa Sarchi, ξεχωρίζει ως μια από τις πιο θρυλικές περιοχές παραγωγής καφέ της Costa Rica.
Η Tarrazú προσυπογράφει μια φιλοσοφία ποιότητας-(υπερ)ποσότητας. Τα πλούσια ηφαιστειακά εδάφη του, τα ξηρά καλοκαίρια και το πανύψηλο υψόμετρο δημιουργούν καφέ παγκόσμιας κλάσης. Καλλιεργεί σχεδόν εξ ολοκλήρου καφέ Arabica, κυρίως Caturra και είναι κατά 95% Strictly Hard Bean (SHB).
Αλλά πέρα από τη γεωγραφική και κλιματική καταλληλότητα της περιοχής για την καλλιέργεια νόστιμων καφέδων, οι παραγωγοί καφέ Tarrazú πρωτοστάτησαν επίσης στον μικρομύλο στη βιομηχανία καφέ της Costa Rica, θέτοντας το έδαφος για σημαντικές καινοτομίες στην επεξεργασία του καφέ.
Στην περιοχή Buena Vista βρίσκεται μια ομάδα 15 παραγωγών σε μία από τις πιο όμορφες και διάσημες περιοχές της Costa Rica. Οι φάρμες τους είναι γειτονικές και μικρές σε έκταση, οπότε και συνεργάζονται σαν μία.
Βρίσκονται ακριβώς στις πλευρές του El Cerro Chirripo, του ψηλότερου βουνού της Costa Rica, στην περιοχή Brunca κι αυτή η κοινότητα μικρών παραγωγών, σε αυτό το καταπληκτικό ορεινό τοπίο παράγουν έναν από τους καλύτερους καφέδες. Αυτή η περιοχή έχει τα χαρακτηριστικά να φιλοξενεί μια τεράστια ποικιλία χλωρίδας και πανίδας μοναδική στη χώρα, όπως το εμβληματικό πουλί το Quetzal, αλλά και να διαθέτει τις ιδανικές συνθήκες υψομέτρου και καιρού για την παραγωγή ενός υπέροχου καφέ.
Όλες αυτές οι περιοχές και οι ιδιαιτερότητες τους συναντώνται στον In Season Costa Rica που σας προσφέρει η Coffee Lab.
H κάθε φάρμα προσφέρει καθοριστικό ρόλο στο τελικό γευστικό προφίλ του:
Η Natural επεξεργασία από την φάρμα El Trebol micromill & Hacienda Copey (Tarrazú) θα σας γοητεύσει με την σύνθετη οξύτητα του και τις νότες κρασιού.
Η Red Honey επεξεργασία από την φάρμα Finca Buena Vista (Buena Vista) θα σας αφήσει την γλυκάδα των ώριμων κόκκινων φρούτων με επίγευση σοκολάτας και αποξηραμένου σύκου.
Ενώ η Washed επεξεργασία από την Beneficio La Bandera (Tarrazú) θα ολοκληρώσει την γευστική σας εμπειρία με το απαλό σώμα που θα αφήσει στο στόμα σας την γλυκάδα από τα κόκκινα σταφύλια.
ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ | |
ΦΑΡΜΑ | Hacienda Copey, Santa Maria de Dota, El Trebol micromill, Finca Buena Vista |
ΧΩΡΑ | Costa Rica |
ΠΕΡΙΟΧΗ | Tarraz, Chirripo |
ΠΟΙΚΙΛΙΑ | Red Catuai, Yellow Catuai, Caturra, Typica, Villa Sarchi |
ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ | Natural, Red Honey, Washed |
ΥΨΟΜΕΤΡΟ | 1.300 – 2.195 m.a.s.l. |
ΓΕΥΣΤΙΚΟ ΠΡΟΦΙΛ | Απαλό σώμα με οξύτητα κρασιού, νότες φράουλας και επίγευση αποξηραμένου σύκου |
Προμηθεύσου από το καφεκοπτείο τη μοναδική ποικιλία για το σπίτι σου.
Καφές σπυρί