Nicaragua

Για την ιστορία…

Το La Bastilla Coffee Estate, που βρίσκεται στη βορειοανατολική περιοχή
της Jinotega, στη Νικαράγουα, φημίζεται για τον καφέ του. Περιτριγυ-
ρισμένο από το φυσικό καταφύγιο Cerro Datanli El Diablo, λίγα μόλις
χιλιόμετρα από το Lago de Apanas, το Finca La Bastilla είναι ένας τρο-
πικός παράδεισος για την πανίδα και τη χλωρίδα που βασίζεται σε βαθιά,
ευνοϊκά ηφαιστειακά εδάφη.

Από το 2003, το αγρόκτημα έχει πιστοποιηθεί από την Rainforest Alliance
και αγωνίζεται για συνεχή αριστεία. Στις δύο φάρμες του, La Bastilla και
Santa Luz, το κτήμα απασχολεί περίπου 50 μόνιμους και έως 500 έκτα-
κτους υπαλλήλους κατά τη διάρκεια της συγκομιδής.

Το Finca La Bastilla δημιουργεί ευκαιρίες για βιώσιμο τρόπο ζωής και
εισόδημα μέσω δραστηριοτήτων, συμπεριλαμβανομένης της εκπαίδευσης
στο La Bastilla Agricultural Boarding School, παρέχοντας on-the-job κα-
τάρτιση για τους μαθητές και φιλοξενώντας ένα ecolodge για επισκέπτες
που γίνονται μέρος των δραστηριοτήτων του αγροκτήματος. Το περιβάλ-
λον διατηρείται με την αποτελεσματική χρήση του νερού του ποταμού. Για
την πρόληψη της ρύπανσης, το μολυσμένο νερό υποβάλλεται σε επεξερ-
γασία σε βιο-χωνευτές, παράγοντας μεθάνιο. Αυτό το αέριο διοχετεύεται
στην κουζίνα για χρήση στο μαγείρεμα.

Μικροκαλλιέργειες έχουν δημιουργηθεί σε ολόκληρο το κτήμα, έτσι ώστε
ο καφές να μπορεί να εκφράσει όλες τις δυνατότητές του σύμφωνα με τα
διαφορετικά μικροκλίματα. Κάθε φάρμα χωρίζεται περαιτέρω σε παρτί-
δες. Πολλά διαφοροποιούνται μέσω της μικροκαλλιέργειας, αλλά και της
ποικιλίας του καφέ, του υψομέτρου και της επεξεργασίας. Συνολικά, η La
Bastilla παράγει έως και 150 μικρο-παρτίδες καφέ!

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΦΑΡΜΑFinca La Bastilla – San Pedro
ΧΩΡΑNicaragua
ΠΕΡΙΟΧΗJigüina, Jinotega
ΠΟΙΚΙΛΙΑHybrid H3
ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑHoney
ΥΨΟΜΕΤΡΟ1350 -1400 m.a.s.l.
ΓΕΥΣΤΙΚΟ ΠΡΟΦΙΛΙσορροπημένος καφές, με μέτριο σώμα, μαύρη ζάχαρη, βερύκοκο και νότες σιταριού.

Προμηθεύσου από το καφεκοπτείο τη μοναδική ποικιλία για το σπίτι σου.

Καφές σπυρί