Για την ιστορία…
Το La Bastilla Coffee Estate, που βρίσκεται στη βορειοανατολική περιοχή της Jinotega, στη Νικαράγουα, φημίζεται για τον καφέ του. Περιτριγυρισμένο από το φυσικό καταφύγιο Cerro Datanli El Diablo, λίγα μόλις χιλιόμετρα από το Lago de Apanas, το Finca La Bastilla είναι ένας τροπικός παράδεισος για την πανίδα και τη χλωρίδα που βασίζεται σε βαθιά, ευνοϊκά ηφαιστειακά εδάφη.
Από το 2003, το αγρόκτημα έχει πιστοποιηθεί από την Rainforest Alliance και αγωνίζεται για συνεχή αριστεία. Στις δύο φάρμες του, La Bastilla και Santa Luz, το κτήμα απασχολεί περίπου 50 μόνιμους και έως 500 έκτακτους υπαλλήλους κατά τη διάρκεια της συγκομιδής.
Το Finca La Bastilla δημιουργεί ευκαιρίες για βιώσιμο τρόπο ζωής και
εισόδημα μέσω δραστηριοτήτων, συμπεριλαμβανομένης της εκπαίδευσης στο La Bastilla Agricultural Boarding School, παρέχοντας on-the-job κατάρτιση για τους μαθητές και φιλοξενώντας ένα ecolodge για επισκέπτες που γίνονται μέρος των δραστηριοτήτων του αγροκτήματος. Το περιβάλλον διατηρείται με την αποτελεσματική χρήση του νερού του ποταμού. Για την πρόληψη της ρύπανσης, το μολυσμένο νερό υποβάλλεται σε επεξεργασία σε βιο-χωνευτές, παράγοντας μεθάνιο. Αυτό το αέριο διοχετεύεται στην κουζίνα για χρήση στο μαγείρεμα.
Μικροκαλλιέργειες έχουν δημιουργηθεί σε ολόκληρο το κτήμα, έτσι ώστε ο καφές να μπορεί να εκφράσει όλες τις δυνατότητές του σύμφωνα με τα διαφορετικά μικροκλίματα. Κάθε φάρμα χωρίζεται περαιτέρω σε παρτίδες. Πολλά διαφοροποιούνται μέσω της μικροκαλλιέργειας, αλλά και της ποικιλίας του καφέ, του υψομέτρου και της επεξεργασίας. Συνολικά, η La Bastilla παράγει έως και 150 μικρο-παρτίδες καφέ!
ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ | |
ΦΑΡΜΑ | Finca La Bastilla – San Pedro |
ΧΩΡΑ | Nicaragua |
ΠΕΡΙΟΧΗ | Jigüina, Jinotega |
ΠΟΙΚΙΛΙΑ | Hybrid H3 |
ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ | Honey |
ΥΨΟΜΕΤΡΟ | 1350 -1400 m.a.s.l. |
ΓΕΥΣΤΙΚΟ ΠΡΟΦΙΛ | Ισορροπημένος καφές, με μέτριο σώμα, μαύρη ζάχαρη, βερύκοκο και νότες σιταριού. |