Για την ιστορία…
Περίπου 20 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης Mbeya, δύο κλάδοι της Ανατολικής Αφρικής – το Gregory και το Albertine Rift – συναντιούνται και σχηματίζουν τη σειρά Mbeya. Οι ρήξεις άρχισαν να αναπτύσσονται και συνοδεύτηκαν από έντονες ηφαιστειακές δραστηριότητες. Περίπου 8 εκατομμύρια χρόνια αργότερα, οι πλαγιές της κορυφής Mbeya, που καταλήγουν στα 2.839 μέτρα, και οι γύρω οροσειρές προσφέρουν ακόμα ένα πολύ πλούσιο και εύφορο έδαφος στον τοπικό πληθυσμό. Το κτήμα έχει μετακινηθεί από χέρι σε χέρι τα χρόνια πριν αγοραστεί το 1994 από τους Clemens και Stella Maier. 27 χρόνια αργότερα, η Κλέμενς, η Στέλλα και ο γιος τους ο Παύλος εξακολουθούν να λειτουργούν το κτήμα και απασχολούν 26 άτομα όλο το χρόνο, 150 κατά τη διάρκεια της περιόδου αιχμής.
Οι Clemens και η οικογένειά τους έχουν ένα πολύ προσανατολισμένο στην κοινότητα όραμα για την περιουσία τους και πιστεύουν ότι η παραγωγή καφέ υψηλής ποιότητας όχι μόνο θα βοηθήσει τους υπαλλήλους τους να βελτιώσουν το βιοτικό τους επίπεδο, αλλά θα δώσει προοπτική σε ολόκληρη την κοινότητα. Το Lunji Farm καλλιεργεί καφέ ακολουθώντας βιώσιμες πρακτικές, όπως το στρώμα και την εισαγωγή ωφέλιμων εντόμων για την ελαχιστοποίηση της χρήσης φυτοφαρμάκων και λιπασμάτων. Ενώ το κτήμα καλύπτει 275 εκτάρια, ο καφές – ο οποίος αναπτύσσεται κάτω από σκιά δέντρων – διαρκεί μόνο 92 εκτάρια. Περισσότερα από 180 εκτάρια προορίζονται για δάσος, το οποίο τροφοδοτεί τις δεξαμενές νερού, προωθεί τη βιοποικιλότητα και υποστηρίζει την αναγέννηση του φυσικού εδάφους.
ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ | |
ΦΑΡΜΑ | Lunji Estate |
ΧΩΡΑ | Tanzania |
ΠΕΡΙΟΧΗ | Rombo – Mkuu, Kilimanjaro |
ΠΟΙΚΙΛΙΑ | Blue Mountain, Luwiru, Kilimanjaro, Nylon |
ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ | Fully – washed, sun – dried |
ΥΨΟΜΕΤΡΟ | 1.500 – 1.650 m.a.s.l. |
ΓΕΥΣΤΙΚΟ ΠΡΟΦΙΛ | Σοκολάτα γάλακτος με έντονη οξύτητα και ισορροπημένο σώμα |