Βραζιλία

JOÃO BATISTA MONTANARI E OUTROS(AS)

Farm facts

Name: Sao Paulo
Municipality: Patrocinio / Minas Gerais
Average altitude: 935 meters
Average temperature: 23 ºC

About your grower

Cupping characteristics

Cup score: 74.25

Οικογένεια μεταναστών από την Ιταλία που πήγαν να εργαστούν στις φυτείες καφέ, η οικογένεια Montanari είναι στην καλλιέργεια καφέ για 4 συνεχόμενες γενιές.

Εδώ και 30 χρόνια,ο Joao Batista Montanari, βρίσκεται στην περιοχή Cerrado Mineiro.

Στην οικογένεια, ο καφές είναι η κύρια ασχολία τους, ενώ τα παιδια του είναι υπεύθυνα για τις βελτιώσεις στην επεξεργασία καφέ, αλλά έχουν ως πρώτο μέλημα την αναζήτηση για την καλύτερη ποιότητα.

Το 2015, η  φάρμα τους ήταν η νικήτρια στον διαγωνισμό “Competitiveness Award”, πράγμα που αποδεικνύει ότι τόσο ο ίδιος, αλλά και όλη η οικογένεια  έχει εστιάσει στην παραγωγή specialty καφέ, χρησιμοποιώντας βιώσιμες μεθόδους και μοντέρνα διαχείριση.

Ο γιος του, Marcelo Montanari, μας εξηγεί: “Είμαι παραγωγός 4ης γενιάς και πολλά έχουν αλλάξει από όταν ο προπάππους μου ήταν επικεφαλής. Τα παλιότερα χρονιά μας ενδιέφερε μόνο η παραγωγή. Σήμερα εστιάζουμε στον καταναλωτή και στο τι ακριβώς χρειάζεται. Αυτό με παρακίνησε ώστε να επικεντρωθώ τόσο  στην ποιότητα του καφέ,  όσο και στην βιωσιμότητα του”.

Production characteristics

Σακιά: 320
Ποικιλία καφέ: ACAIÁ
Επεξεργασία: Natural
Υψόμετρο: 935 μέτρα
Σοδιά: 2018/2019
Αποθήκη: Expocaccer Cooperativa dos Cafeicultores do Cerrado

Σχετικά με την περιοχή Cerrado Mineiro
Ονομασία προέλευσης

Η περιοχή Cerrado Mineiro είναι παγκοσμίως αναγνωρισμενη για την υψηλή ποιότητα μοναδικής προέλευσης καφέ στην Βραζιλία η οποία βρίσκεται στα βορειοδυτικά του Minas Gerais State.

Έχοντας καλά καθορισμενες εποχές- ζεστό κ υγρό καλοκαίρι και έναν ευχάριστο ξηρό χειμώνα είναι ένα ισχυρό χαρακτηριστικό της περιοχής. Οι φυτείες καφέ καλλιεργουνται σε περιοχές με Υψόμετρο από 800m έως 1300m όπου έχει ως αποτέλεσμα την υψηλή ποιότητα καφέ με μοναδική ταυτότητα.

Οι καφέδες είναι μοναδικής προέλευσης με εγγυημένη ποιότητα από την περιοχή Cerrado Mineiro – D. O. Ρυθμιστικό συμβούλιο.

Η δικιά μας επίσημη διαδικασία παραγωγης

Η διαδικασία παραγωγής της μοναδικής προέλευσης καφέδων δίνει έμφαση και αξιολογεί τα χαρακτηριστικά του terroir μας. Μόνο οι καφέδες που καλλιεργούνται εντός της επίσημης οριοθετημενης περιοχής και οι οποίοι ακολουθούν τους κανόνες της παραγωγικής διαδικασίας που καθορίζονται από το ρυθμιστικό μας συμβούλιο ενδέχεται να έχουν την την σφραγίδα εγγυημένη προέλευσης και ποιότητας της περιοχής Cerrado Mineiro-D.O.

Η παραγωγή αγροκτηματων πρέπει να βρίσκεται εντός της οριοθετημενης περιοχής της μοναδικής προέλευσης (καφέδων)

Ελάχιστο Υψόμετρο 800m φτάνοντας μέχρι τα 1300m.

Η Arabica είναι το επίσημο ειδος

Ελάχιστη ποιότητα 80pts βάση της μεθοδολογίας της SCA

Η χρήση ορθων πρακτικών και ο σεβασμός των νόμων της Βραζιλίας

Οι παρτίδες καφέ πρέπει να αποθηκεύονται μόνο στους αναγνωρισμενους συνεταιρισμους

Πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο τα επίσημα σακια καφέ (συσκευασία) το οποίο αναγνωρίζεται με τη σφραγίδα εγγυημένη προέλευσης και ποιότητας

**terroir =Στη θεωρία λοιπόν, terroir είναι ένας όρος-ομπρέλα που συνδυάζει το σύνολο διαφορών παραγόντων που επηρεάζουν το κρασί: η επίδραση του κλίματος, το έδαφος, η τοπογραφία, η υγρασία, η βροχόπτωση, η ηλιοφάνεια, οι χημικές ουσίες του εδάφους αλλά και η ανθρώπινη παρέμβαση στην καλλιέργεια του αμπελιού όταν αυτή γίνεται με παραδοσιακό τρόπο που σέβεται το οικοσύστημα.

Origin and Quality reports

OIC Code: 002/1495/1018
City of destination: Piraeus,Greece
Place of sealing: Armazéns Gerais Leste de Minas Ltda
Lot code: 7898328781578922244

DOWNLOAD

Origin and Quality Certificate
Guaranteed Origin and Quality
Cerrado Mineiro Region D.O.

DOWNLOAD

Quality Report
Physical and Sensory
Coffee Report

FOLLOW US

Scroll to Top