Γουατεμάλα

FEDECOCAGUA

Ο καφές αυτός προέρχεται από τους παραγωγούς του Fedecocagua, από τις διάφορες περιοχές του καφέ με υψόμετρο άνω των 1300 μ., που καλλιεργούνται στα μικροκλίματα της ζώνης καφέ.

Οι περισσότεροι από αυτούς τους καφέδες αποτελούν μέρος των πολλαπλών ελέγχων και πιστοποιήσεων βάσει των περιβαλλοντικών, κοινωνικών και οικονομικών κριτηρίων: Fairtrade, UTZ, Rainforest Alliance.

About your grower

Cupping characteristics

Cup score: 83

Η τοποθεσία τους είναι στο Huehuetenango, El Quiche, Climaltenango, San Marcos, Santa Rosa, Nuevo Oriente και Coban.

Αυτό είναι ένα ιδιωτικό εμπορικό σήμα του Fedecocagua.

Ο καφές δεν προέρχεται από τη Λα Αντίγκουα. Έχει ονομαστεί έτσι από το 1994 για την 25η επέτειο ίδρυσης του Fedecocagua (1969). Ο καφές αυτός είναι μια “προσωπική συνταγή” εξαιρετικών καφέδων, οι οποίοι συνορεύουν με την περιοχή της Αντίγκουα, Sacatepequez. Το Fedecocagua έχει τα δικαιώματα του εμπορικού σήματος και αντιγραφής του γνήσιου καφέ Antigua.

Καλή προετοιμασία και πολύ ωραίο προφίλ.

Υψόμετρο 1000-1800 msnm

Θερμοκρασία

Τύπος εδάφους

Πιστοποιήσεις FLO CERT ID891, οργανικά κριτήρια (EU, JAS, NOP / USDA standards)

Οι καφέδες προέρχονται από 38 συνεταιρισμούς που πιστοποιήθηκαν με την ονομασία FLO CERT ID 891, στις περιοχές Huehuetenango, San Marcos, Chimaltenango, Santa Rosa, Nuevo Oriente και Coban.

Από τους πιο σημαντικούς καφέδες, ένα μείγμα δημιουργείται ώστε να μας προσφέρει την καλύτερη ποιότητα αλλά και το καλύτερο φλυτζάνι.

Η δικιά μας επίσημη διαδικασία παραγωγής

Η διαδικασία παραγωγής της μοναδικής προέλευσης καφέδων δίνει έμφαση και αξιολογεί τα χαρακτηριστικά του terroir μας. Μόνο οι καφέδες που καλλιεργούνται εντός της επίσημης οριοθετημενης περιοχής και οι οποίοι ακολουθούν τους κανόνες της παραγωγικής διαδικασίας που καθορίζονται από το ρυθμιστικό μας συμβούλιο ενδέχεται να έχουν την την σφραγίδα εγγυημένη προέλευσης και ποιότητας της περιοχής Fedecocagua.

Η παραγωγή αγροκτηματων πρέπει να βρίσκεται εντός της οριοθετημενης περιοχής της μοναδικής προέλευσης (καφέδων)

Ελάχιστο Υψόμετρο 1000m φτάνοντας μέχρι τα 1800m.

Η Arabica είναι το επίσημο ειδος

Ελάχιστη ποιότητα 80pts βάση της μεθοδολογίας της SCAA

Η χρήση ορθων πρακτικών και ο σεβασμός των νόμων της Γουατεμάλα.

Οι παρτίδες καφέ πρέπει να αποθηκεύονται μόνο στους αναγνωρισμενους συνεταιρισμους

Πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο τα επίσημα σακια καφέ (συσκευασία) το οποίο αναγνωρίζεται με τη σφραγίδα εγγυημένη προέλευσης και ποιότητας

**terroir =Στη θεωρία λοιπόν, terroir είναι ένας όρος-ομπρέλα που συνδυάζει το σύνολο διαφορών παραγόντων που επηρεάζουν το κρασί: η επίδραση του κλίματος, το έδαφος, η τοπογραφία, η υγρασία, η βροχόπτωση, η ηλιοφάνεια, οι χημικές ουσίες του εδάφους αλλά και η ανθρώπινη παρέμβαση στην καλλιέργεια του αμπελιού όταν αυτή γίνεται με παραδοσιακό τρόπο που σέβεται το οικοσύστημα.

FOLLOW US

Scroll to Top