Κένυα

Εργοστάσια Marumi, Gachami και Kianjege

Farm facts

ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Κένυα

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ: Muranga, Kirinyaga

ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ:

ΜΥΛΟΙ: Εργοστάσια Marumi, Gachami και Kianjege

ΕΞΑΓΩΓΕΑΣ:

ΥΨΟΜΕΤΡΟ: 1800-1950 μ.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: AB +

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ: Διπλή ζύμωση

ΠΟΙΚΙΛΙΑ: SL

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑΣ: Καθαρή, ζωηρή οξύτητα, βατόμουρα, κρεμώδες σώμα, επίγευση διαρκείας.

kenya

Πληροφορίες

Cupping characteristics

Cup score: 

Το Zahabu είναι ένα μείγμα διαφορετικών παρτίδων μύλων, επιλεγμένο προσεκτικά για να ταιριάζει στο γευστικό προφίλ που αναζητούμε.

Με αυτή την έννοια, το Zahabu δεν είναι τόπος ή μύλος, αλλά ένα ποιοτικό πρότυπο όσον αφορά το προφίλ αυτό θα έπρεπε ο καφές.

«Zahabu» στα σουαχίλι σημαίνει χρυσό.

Όλοι οι κόκκοι επεξεργάζονται σύμφωνα με τη μέθοδο της Κένυας, ο οποίος είναι η διπλή ζύμωση: οι κόκκοι ζυμώνονται, πλένονται, ζυμώνονται και πλένονται πάλι για δεύτερη φορά.

Αυτό βοηθά ώστε να αναδειχθεί το φρουτώδες προφίλ της Κένυας, που όλοι αγαπήσαμε.

Η περιοχή είναι καλυμμένη με κόκκινο ηφαιστειακό χώμα, το οποίο είναι ιδανικό για τα δέντρα.